Osmeh iz snova

Estetska stomatologija

Autor: Vedrana Nikolić

Objavljeno u magazinu “EXTRA” Republike Srpske

U bezgraničoj trci za lepotom estetska stomatologija je pravo olakšanje. Jer, blistav osmeh je obavezni i najvažniji simbol naše epohe. Januar je praznični mesec, pa nam je ostalo baš onoliko dana koliko je potrebno da učinite najviše što je moguće za sopstveni “osmeh iz snova ” i zablistate. Ono što morate i ne smete nikako da zaboravite je da pored dobrog raspoloženja i nade u bolje sutra u 2007. ne zakoračite bez blistavog osmeha i nekoliko kapi parfema, jer prvo što u susretu sa nekim zapamtimo , a što poslednje izčezava su osmeh i miris. Ni najskuplja dijamantska ogrlica na vratu neće i ne može sakriti obolele zube i upaljene desni. Nema ni parfema koji će neutralisati neprijatan zadah. Jedino pravo rešenje poseta stomatologu. Na molbu da nam otkrije tajnu “zuba poput bisera’’ i zdravih desni, dr Milan Pavlović, specijalista bolesti usta i parodotologije, odgovara:
  • živimo u vremenu u kom je neprijatno i gotovo nepristojno biti ružan. Lepi negovan izgled svakako podrazumeva blistav osmeh koji je prednost u komunikaciji sa spoljnim svetom. Do “lepote u ustima ‘’se stiže korak po korak, a mi u našoj zubnoj ordinaciji verujemo u moć prirode, ali i estetsku stomatologiju. Pravilna prevencija koja značajno doprinosi zaštiti zdravlja zuba i desni, obuhvata tri osnovn elementa: dnevnu negu zuba, redovne stomatološke pregled (na svakih šest meseci) i redovno profesionalno čišćenje zuba. Kada do problema ipak dodje rešenje uvek postoji. Samo treba znati, da iako estetska stomatologija čini čuda, može da prati samo realne želje pacijenta. Mi držimo korak sa svetom u inovacijama i tehnologiji pa je i kod nas je moguće dobiti “osmeh iz snova”. To potvrdjuju zadovoljni pacijenti koji izlaze iz naše ordinacije.
Najkraći put do ostvarenja sna o osmehu sa zdravim, belim i lepim zubima je redovno odlaženje kod dobrog stomatologa. U vreme kada privatne stomatološke ordinacije niču kao pečurke svuda oko nas, a na ulici srećemo sve vše ljudi sa ‘ haosom u ustima” najteže je pronaći dobrog stomatologa, koji vam može pomoći da vaši zubi i desni budu zdravi za ceo život. Zato su dragoceni saveti, kako da vam najbolji adut postane blistavi osmaeh – lepota koja zrači, koje nudi dr. Pavlović, poznat u Beogradskim modnim krugovima kao «doktor za osmeh sa naslovne strane».
  • U nekim situacijama kada nema karijesa dovoljna je samo jedna poseta stomatologu. Rezultati su vidljivi već posle uklanjanja zubnog kamenca i mekih naslaga. Ove naslage dovode i do upale desni , koje mogu prouzrokovati i ozbiljne oblike oboljenja – parodontopatiju (jako crvene meke i otečene desni koje krvare), objašnjava dr. Pavlović i zaključuje: – Potreba za lepim izgledom je prirodna i ne treba je tretirati kao luksuz ili hir.

Prvi korak svakako treba da nas dovede do zdravih zuba i desni, što je preduslov za «veliko estetsko spremanje u ustima» koje podmladjuje i prolepšava, ali uz želju treba imati i novac, koji nije beznačajan za naš džep, iako je cena mnogo niža od one u svetu. Estetska stomatologija pruža mogućnost svima da maju blistav osmeh iako im ga nije podarila priroda, uveravaju nas iz ordinacije dr Pavlovića koja se nalazi u srcu Beograda u Makedonskoj ulici broj 21. A njima treba verovati, ne samo zbog poverenja koje im ukazuje ekskluzivna klijentela koja želi najbolje, već i zato što nije malo onih koji u ovu ordinaciju dolaze sa radošću kojom se obilaze prijatelji.